Supporttekniker

Valet att jobba inom IT är faktiskt inte enkelt. Det finns flera aspekter att tänka på exempelvis om du är en serviceinriktad person och kan klara av hög stress. Det krävs att man är socialt och pedagogiskt skicklig i kommunikationen med olika typer av datoranvändare, men även systemanvändare. Det är inte heller konstigt att man arbetar med att hjälpa över telefon till kunder eller användare som har problem med sina datorer, telefoner eller system.

Komvux utbildningar hjälper till med att ge en bra grundkunskap inom yrkesområdet, men inte mer. Det krävs kompletteringar i form av andra studier exempelvis i yrkeshögskola eller högskola och universitet. Man kan också utbilda sig vidare privat genom att läsa själv och därefter ta olika certifieringar inom IT.

På DIGINTO hittar du kurser Datorteknik 1a, Datorteknik- och nätverksteknik, Nätverksteknik, och Nätverksadministration. Dessa kurser ger dig den grunden du behöver kunna för att arbeta som supporttekniker och även som nätverksadministratör.

Här nedan en video som hämtas från arbetsförmedlingen och illustrerar arbete som supporttekniker:

Fixa länken till video